Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
Collage of a red bench makes for a fun abstract.

Smart opbevaring – 10 tips til alle værelser

Rod og uorden i hjemmet er noget mange af os gider. Men med simple tricks er det ikke særlig svært at få bedre orden. Her har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du får smart opbevaring i et børneværelse, hal, soveværelse, opbevaringsrum, badeværelse og garderobe og til gengæld får et mere ryddeligt hjem.

 1. Udnyt loftshøjden
  Uanset om det er i køkkenet, garderoben eller i garagen, er der en masse smart opbevaringsplads at udnytte, hvis du bruger de sidste 30-40 centimeter op til loftet. Det er bedst at sæsonbetinget opbevare tingene højt, da det måske ikke altid er så let at hente dem.
 1. Brug væggene
  Over skrivebordet i arbejdsrummet eller ved arbejdsbordet i opbevaringsrummet er det perfekt at hænge ting på væggen eller at sætte hylder op. Så har du alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde, men du behøver ikke at rode på arbejdsfladen med penneglas, værktøj og alt det andet, du skal bruge, når du arbejder.
 2. Udnyt loftshøjde og vægge til smart opbevaring Udnyt skjulte rum Byg et skab under trappen, brug en tømrer eller et byggefirma til at hjælpe byg en reol på en ubrugt væg eller hvorfor ikke bygge en bænk med skuffer nedenunder langs en gang eller under en lang række vinduer?
 1. Skab et overblik med skuffer og kasser
  Især i børneværelser er der let et hav af legetøj, kunsthåndværk og udstoppede dyr. Det er hverken særlig praktisk eller indbydende at spille. Hjælp i stedet børnene med at holde orden gennem smart opbevaring, hvor alt har sin plads. Et andet trick er at lægge noget legetøj væk i opbevaringsrummet. Efter cirka seks måneder udskifter du det legetøj, der er fjernet, og det, der er kommet. Så føles gammelt legetøj nyt og sjovt, samtidig med at der er mere plads i børneværelset.
 1. Skjul din opbevaring bag et gardin
  Få den vidunderlige hotelfølelse med gardiner langs en hel væg, mens du skaber plads til en masse smart opbevaring. Med en gardinstang i loftet, som du placerer 15-20 centimeter fra væggen, får du plads med kroge og lavvandede hylder bag gardinerne, der er perfekte til opbevaring af kontorartikler, sygenstande eller morgendagens outfit.
 2. Brug lavvandede hylder
  Dybe hylder har en tendens til at blive rodet eller få meget ubrugt plads. I stedet skal du enten sætte mere lavvandede hylder op, eller få udtræksbakker. Så får du både bedre orden og overblik.
 3. Udtræksskuffer
  Hvis du bor i et lille område, eller hvis pladsen simpelthen ikke er nok, skal du bruge alle kroge til smart opbevaring. At have udtræksskuffer under sengen eller hylderne ovenfor er velafprøvede løsninger for at give dig ekstra plads.
 1. Korrekte dimensioner af lageret
  Ser du foran dig, at dine ting er pænt opbevaret i praktiske bakker eller skuffer i skabet eller opbevaringen? Eller er planen at få krukker og skuffer til spisekammeret eller til badeværelsesskabet? Det er en god idé! Men inden du stikker af og handler, er det smart at måle pladsen derhjemme. Det er lidt trist, hvis dine nye skuffer, dåser og kæber ikke passer der, hvor du havde tænkt dig det.
 2. Mærk æsker, krukker og kartoner og din eltavle
  Det er ikke fordi sætningen “hver ting har sin plads” ikke blev opfundet. At holde styr på, hvor tingene er, og hvor de skal placeres, når du bruger dem, gør det lettere at finde ting, når du har brug for dem. Så sørg for at markere, hvor dine ting er placeret. TIPS: Det en god ide at mærke din el-tavle så er det nemmere den dag du har brug for at skifte sikring selv. eller skal bruge din eltavle

Giv hver ting sin plads til smart opbevaring

 1. Gør det sammen
  Sidst men ikke mindst, hvis der er flere af jer i husstanden, vil det lykkes bedre at skabe smart opbevaring, hvis alle bliver hjulpet. Et system, der føles logisk for dig, behøver ikke at være andres. Det er også både mere effektivt og sjovere at blive hjulpet til at gøre rent, finde ud af praktiske løsninger og lave fine ting.

Sørg for at en låsesmed sikrer dit hjem ordenligt..