Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Ryd og og sikre sommerhuset til vinter

Nu er efteråret her, og mange rydder ud og lukker deres sommerhuse inden vinteren. Rengør du grundigt, mindsker du risikoen for mus og skadedyr og det er også meget pænere at komme ud igen om foråret. Du kan også bruge en håndværker eller handyman til at få repareret de sidste ting til vinteren. Det kan også være smart at leje en affugter

5 nyttige tips
Rengør i pantry, køleskab og fryser. Tør grundigt, optø. Husk, at flasker med saft og sodavand kan fryse og revne. Hvis du vil efterlade noget tørt gods, skal du lægge dem i tætte dåser, hvor de små insekter ikke finder. For at undgå mug kan du lægge en avis i døren til køleskabet og fryseren.
Tøm skrald og vask tallerkener ud af skraldespanden. Tør alt krummer og madrester af, så du undgår både skimmelsvamp og heller ikke her efterlader noget til musene.
Tøm alle vandhaner på vandet, og lad dem åbne for at dryppe fra den sidste. På badeværelset gælder det samme. Godt rengjort og ingen sæbe foran, for det er som slik til mus. Hvis du har problemer med duften af ​​sommerhuse, kan du hælde eddike i en skål og placere den i et hjørne. Det fjerner den dårlige lugt.
Mus kan lide både to og voks, tag dem med hjem eller put dem i dåser, hvor musene ikke har adgang. Puder og andre tekstiler kan normalt tåle at være foran, men tag tæpperne ud af sengene og hæng dem luftigt. Et andet tip er at lægge lidt lavendel i en kuvert og putte den på sofaen eller i skabe. Det giver en god duft og holder insekterne væk.
Endelig – glem ikke at tage alle stikkontakter ud af stikkontakten for at undgå at bekymre dig om skader på huset under efterårs- og vinterstorme og storme.

Husk at sikre dit hjem rigtigt med gode låse – brug en god låsesmed fx Låsesmed Frederiksberg eller Låsesmed Østerbro