Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.
abstract

Pool færdig til sommer

Hvis du ønsker en pool til sommer, så er det bare at gå igang med planlægning nu. Her skriver vi om sikkerhed mht. til pool.

Elektricitet og vand kan være en farlig kombination. For at din udendørs pool skal være sikker, er det vigtigt, at du følger producentens anvisninger og instruktioner for montering, tilslutning og brug af poolen.

De fleste udendørs svømmebassiner i jordhøjde har et 230 V filtersystem, der drives af elektricitet fra en anden fast elektrisk installation. Poolens filtersystem skal altid tilsluttes en fast monteret jordet stikkontakt. Tilslut aldrig elektrisk udstyr til udendørs brug til en ujordet indendørs stikkontakt.

Jordfejlsafbryder
Kontroller, at filtersystemet er tilsluttet via en fejlstrømsafbryder. En fejlstrømsafbryder afbryder hurtigt strømmen, hvis der opstår en fejl og mindsker dermed risikoen for, at nogen kommer til skade af strøm. Hvis din elinstallation ikke er beskyttet af en fejlstrømsafbryder, kan du bruge en bærbar fejlstrømsafbryder. Du kan købe en fejlstrømsafbryder til midlertidig tilslutning i en jordet stikkontakt i specialbutikker. Sørg for at teste fejlstrømsafbryderen mindst en gang hver sjette måned, eller så ofte som specificeret af producenten, ved at trykke på testknappen. Er du usikker på, om der er en jordfejlsafbryder i din elinstallation, så kontakt en fagmand.

CE-mærkning og IP-betegnelse
Det er vigtigt, at alt elektrisk udstyr, der bruges udendørs, er tilpasset til udendørs brug. For at opfylde kravene til udendørs brug skal både filtersystemet samt de tilhørende kabler være mærket med IP 44 eller højere talværdi.

Hvis du køber en ny pool, så tjek at den er CE-mærket. Gennem CE-mærket viser producenten eller importøren, at produktet opfylder grundlæggende sundheds- og sikkerhedskrav.

Sørg også for, at du har en dansk brugermanual til produkterne. Hvis ikke, så kontakt sælgeren og bed om en dansk brugermanual.

Placer ikke elektriske apparater ved poolen
Løse kabler og elledninger, der ligger på jorden, kan forårsage faldulykker og bør ikke placeres i nærheden af ​​poolen. Anbring heller ikke elektriske apparater i nærheden af ​​poolen, som kan falde i vandet.

Børnesikret pool
Hold altid opsyn med børn, der er i eller ved siden af ​​poolen, og dæk poolen til, når den ikke er i brug for at undgå drukneulykker.

Husk at du skal hyre en autoriseret elektriker hvis du overvejer at installere el i din pool.