1/41

A reinterpretation of a church where the height of the church tower is not only made to create a landmark from afar but also provides an outdoor public space where people can climb all the way up to the top of the tower, overlooking the city. The height of the tower is also experienced from the inside where the main room utilizes the full spatial qualities of the tall space.

The main church room is elevated to allow for transparency and views towards the harbour without compromising the integrity of the ceremonies taking place inside. This allows to put the more public and cultural functions at ground floor activating the street scape and giving the church a more open and inviting character.

Project name

Church 

Location

Denmark

Copenhagen

Year

2016

Status

Competition

Prize

Size

3500 m2

Client

Sydhavnen Church

 

Design team

Hanna Johanssoon

Filip Lipinski

Juras Lasovsky

Visualization

Sang Lee Yeun